Hirdetés

Novák Katalin megrendítő felhívással fordult a magyarokhoz

Nap Híre portré Nap Híre

A köztársasági elnök Izraelből jelentkezett be a Facebook-oldalán.

"Izraelben vagyok, a Szentföldön. Azért jöttem Jeruzsálembe úton Ausztráliából hazafelé, hogy személyesen is elmondjam: Magyarország mélyen együttérez a megtámadott Izraellel" - jelentette ki Novák Katalin. Felidézte: 30 nap telt el azóta, hogy egy terrorszervezet aljas módon lerohanta Izraelt.

Ártatlan gyermekeket, nőket és férfiakat, anyákat és apákat, fiatalokat és időseket mészároltak le brutálisan, és hurcoltak el túszként. Itt Izraelben mindenki megrendült a váratlan támadástól, és kész megvédeni a családját. A támadások és válaszcsapások azóta is folyamatosak

- fogalmazott a köztársasági elnök, hozzátéve, hogy ami Izraelben történik, az a magyaroknak sosem lehet közömbös. 

Kiállunk Izrael mellett! 

- jelentette ki Novák. Mint mondta, mindenkinek, így Izraelnek is joga van megvédenie magát azokkal szemben, akik el akarják pusztítani. "Terroristákkal nem lehet tárgyalni" - tette hozzá. 

Novák Katalin ezután kitért arra is, hogy a Hamász több magyar származású embert is túszul ejtett. Beszámolt róla, hogy a túszul ejtett magyarok családtagjaival és szeretteivel is találkozott az izraeli látogatása során. "A Hamásznak mindent túszt azonnal szabadon kell bocsátania!" - hangsúlyozta.

A köztársasági elnök elmondta: két kérdése volt az izraeli elnökhöz. Az egyik, hogy a válaszlépések kerüljék a civileket és civil célpontokat, valamint hogy a humanitárius segítségnyújtást tegyék lehetővé Gázába. "Meg kell akadályozni az ártatlanok vérének kiontását, meg kell védenünk a gyerekeket. Ez igaz a zsidó és a palesztin gyerekekre is" - fűzte hozzá. 

A helyzet már most is drámai, és még drámaibbá válhat attól, ahová eszkalálódhat ez a konfliktus. Amikor a zsidó állam önmagát védi, a zsidó-keresztény kultúra egy darabját is védi. Ebben a helyzetben is a terror megszüntetése és a béke a cél

- fordult megrendítő felhívással a magyarokhoz Novák Katalin. 

Közel egy hónap telt el azóta, hogy Izrael ellen brutális támadást indított a Hamász terrorszervezet. A Naphire.hu folyamatosan beszámolt róla, hogy a Gázai-övezetet uraló Hamász terroristái szárazföldön, a tenger felől és a levegőből is megtámadták Izraelt, amelyre legalább 5000 rakétát lőttek ki ezzel egy időben. Arról is írtunk, hogy a példátlan terrortámadásnak már több mint 1400 halálos áldozata van és a Hamász több mint 200 túszt ejtett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés