Hirdetés

Ennyi volt: Novák Katalin kirúgta a Pegasusszal megfigyelt Áder-testőrt

Nap Híre portré Nap Híre

Február 10-ei hatállyal megszüntetik Pomozi Sándor rendőr dandártábornok hivatásos szolgálati jogviszonyát.

A köztársasági elnök október 18-i határozatát péntek este tették közzé a Magyar Közlönyben, miután Pintér Sándor belügyminiszter is ellenjegyezte. A határozatban hivatkozott jogszabály szerint Pomozi szolgálati jogviszonya átszervezés miatt szűnt meg, miután a számára felajánlott, a végzettségének és képzettségének megfelelő más szolgálati beosztást nem fogadta el - írja a Telex

Pomozi Sándor Áder János volt köztársasági elnök legközelebbi testőre volt, ő hozta létre és irányította az Elnöki Őrséget. A Direkt36 tárta fel, hogy Pomozit és egy közeli munkatársát is megcélozták az izraeli Pegasus kémszoftverrel 2019-ben, amikor még Áder volt hivatalban.

A cikk szerint Pomozi rendelkezett a legrészletesebb információval a köztársasági elnök és családja összes programjáról és találkozójáról, köztük a magánjellegű tevékenységeikről és külföldi utazásaikról. Nála futott össze ugyanis a köztársasági elnök és családja személyi védelmével kapcsolatos összes információ.

A Direkt36 kutatásai alapján valószínűnek tűnik, hogy a parancsnok megfigyelése mögött a rendvédelmi szerveken belül dúló konfliktus állt, ami azután durvult el, hogy a Terrorelhárítási Központ (TEK) részleteket akart megtudni Áder János programjairól.

A Köztársasági Őrezred tagjaként még az első Orbán-kormány idején került az akkor házelnöki tisztséget betöltő Áder János mellé, akinek a személyi biztonságáért aztán is ő felelt, hogy 2012-ben köztársasági elnöknek választották. Amikor Áder utódja, Novák Katalin 2022 májusában hivatalba lépett, a köztársasági elnök védelmét visszavette a TEK.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés