Hirdetés

Elképesztő dolog derült ki Novák Katalinról

Garai Kitti portré Garai Kitti

Ezt tényleg csak nagyon kevesen tudják a köztársasági elnökről. 

Ahogy arról korábban a naphire.hu is beszámolt, Novák Katalin is részt vett III. Károly király és Kamilla királyné koronázásán. Írtunk arról is, hogy milyen ajándékot visz a királyi párnak, illetve arról, hogy milyen ruhában indult el a ceremóniára

Most azonban egy hatalmas dolog derült ki Novák Katalinról: a magyar államfő nemcsak egy másik ország képviseletében, hanem egy távoli rokonként is van ott az ünnepélyes szertartáson - írja a Tények.

III. Károly királyról szinte mindenki tudja, hogy szeret Erdélybe járni, azért is, mert családi érintettség az ősi magyar földhöz köti. 

Szépanyja, gróf kisrédei Rhédey Klaudia Zsuzsanna, akit a Székelyföldön található erdőszentgyörgyi református templomban kereszteltek meg. A távoli rokon egyúttal nagyiványi Fekete Erzsébet ükunokája is, utóbbi pedig már Novák Katalin családfáján is jelen van, ha a 17. század végéig visszamegyünk az időben.

Így tehát, igaz nagyon távolról, de rokoni kapcsolatban áll egymással a brit király és a magyar államfő - írták.

Mint azt lapunk is megírta, Novák Katalin történelmet írt azzal, hogy részt vesz a koronázási ceremónián, ugyanis ő az első magyar köztársasági elnök, aki részt vesz a brit uralkodó koronázásán.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés