Hirdetés

Fájó fordulat a benzinkutakon: durva drágulás jön nőnapon

Garai Kitti portré Garai Kitti

A holtankoljak.net adatai szerint nőnapon emelkedni fog a gázolaj nagykereskedelmi ára, bruttó hat forinttal. A benzinesek ismét megúszták, a hét közepén annak nem változik az ára. 

Hétfőn az átlagárak az alábbiak szerint alakultak a hazai töltőállomásokon: 

  • 95-ös benzin: 605 Ft/liter
  • Gázolaj: 618 Ft/liter 

A szaklap ugyanakkor megjegyezte azt is, hogy nem biztos, hogy a nagykereskedelmi árváltozást érvényesítik a kutakon, ám ha mégis, akkor a gázolaj ára várhatóan 624 forint lesz szerdától. 

Tovább drágulhat a gázolaj ára

Ahogy arról korábban a Naphíre is beszámolt, a szakértő szerint lehet arra számítani, hogy ismét felfelé fognak szökni az árak a kutakon, ráadásul egyre nagyobb az esélye annak is, hogy bizonyos régiókban átmenetileg ellátási nehézségek lehetnek. 

Hortay Olivér, a Századvég konjunktúrakutató Zrt. energia- és klímapolitikai üzletágának vezetője arról beszélt korábban, hogy az orosz finomítottolaj-termékek kiesésével és a távolabbi beszállítók belépésével az európai finomítók piaci ereje is tovább növekszik, így inkább emelkedhetnek, mint csökkenhetnek a finomítói árrések. Emiatt tartósan magas, esetleg dráguló dízelárakra kell készülni, és egyre nagyobb az esélye annak, hogy bizonyos régiókban átmeneti ellátási nehézségek adódnak. Ez esetben magasabb lesz a helyreállítási költség.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés