Hirdetés

Nincs rá jobb szó: Klopp és a BBC is elájult Szoboszlai góljától

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

Mint arról beszámoltunk, Szoboszlai Dominik második félidőben szerzett elképesztő találatával a Liverpool hátrányból fordítva győzte le a Leicester Cityt a Carabao-kupa harmadik fordulójában. A BBC konkrétan elájult a magyar középpályás teljesítményétől és Jürgen Klopp is a magyar középpályásról áradozott.

A BBC Szoboszlairól áradozik
A BBC Szoboszlairól áradozik

Kasey McAteer mindössze három perc elteltével szerzett vezetést a Leicesternek, amikor a Championship listavezetője ellentámadásból talált be a Premier League-ben szereplő vendéglátóinak.

A Liverpool keményen küzdött az egyenlítésért, de részint a kapufa, részint a vendégek kapusa megakadályozta az egyenlítést az első félidőben. Végül a szünet után Cody Gakpo volt az, aki megszerezte a Vörösök egyenlítő találatát. A holland csatár ezután kapufát lőtt, majd jött a második félidőben csereként beálló Szoboszlai, aki brutális bombagóljával a 70. percben előnyhöz juttatta csapatát. 

Végül Diogo Jota hanyag mozdulata állította be a végeredményt, amivel a 2022-es győztesek bejutottak a negyedik fordulóba, ahol a következő ellenfelük Kerkez Milos csapata, a Bournemouth lesz.

Szoboszlai a mérkőzés után a Liverpool saját médiájának kijelentette, hogy a Leicester elleni találat a pályafutása legjobbjai közé tartozik.

"Nagyon különleges volt" - mondta. "Nem tudom, hogy ez volt-e a legjobb gólom, de a válogatottat és a Salzburgot is beleértve a legjobbjaim között volt" - értékelt.

A Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón szintén a magyar válogatottról beszélt: "Az első perctől lenyűgöző. Ő egy top játékos, egy igazán top játékos."

"Nem kell mondanom neki, hogy lőjön, ő jobban tudja, mint én - nagyon jó. Ez egy igazán jó képesség. [Ez egy] szuper gól volt" – értékelt Jürgen Klopp.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés