Hirdetés

Szenzáció: Először utazott magyar delegáció a világ egyik legszegényebb országába

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Magyar szárazságtűrő zöldségeket és gyümölcsöket termeszthetnek nemsokára Nigerben, ezzel is segítve az éhezőknek.

A világ egyik legszegényebb országába, Nigerbe látogatott el az ATV Híradó stábja, ahova most először utazott hivatalos magyar delegáció. A Hungary Helps Program a helyi katolikus egyházzal próbál segíteni, hogy minél több nehézsorsú gyermek megfelelő oktatáshoz juthasson.

Fotó: Novák András

A riportban elhangzott, hogy a nyugat-afrikai ország annyira szegény, hogy csak minden második gyermek járhat iskolába. Ráadásul az életüket az is megnehezíti, hogy nincs elegendő élelmiszer és víz számukra, sőt az országban több terrorszervezet is működik, melyeknek tagjai rengeteg civil embert raboltak el váltságdíj reményében az évek során.

A nemrég Nigerbe érkezett magyar delegáció tagjai több különböző programot indítanak el a helyszínen. Például a helyi iskolát működtető érsekség 14 millió forintos támogatást kapott, emellett kiemelten segítik a helyi élelmiszerfarmokat is, ugyanis az egyre növekvő szárazság miatt nehéz megtermelni az élelmet.

Fotó: Novák András

Nigerben mintegy 7 millió ember alultáplált, és csaknek 2 millió gyermek éhezik napi szinten.

Számukra hatalmas segítség, hogy a magyar delegációnak köszönhetően szárazságtűrő vetőmagokat kaptak. "Olyan zöldség és gyümölcs vetőmagokat hoztunk, amelyek számunkra is érdekesek, hogyan viselkednek száraz régióban. Hoztunk görögdinnyét, paradicsomot, paprikát, tököt, kukoricát, uborkát és cirkot is" - mondta Máté László, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektori főtanácsadója Novák Andrásnak, az ATV tudósítójának.

Fotó: Novák András

Az ATV stábját láthatóan a nigeri gyerekek is nagy örömmel fogadták a fővárosban, Niameyben. A iskoláskorú fiatalok szívesen fotózkodtak és nagy örömmel fogadták a hivatalos magyar delegáció ajándékait, amelyek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy jobbak legyenek az életkörülményeik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés