Hirdetés

Bajban Neymar, a börtön elől a politikába menekül

Morvay Péter portré Morvay Péter

Durvul a választási kampány Brazíliában, a baloldali jelölt, Lula azzal vádolta Neymart, hogy a börtön elől menekül, ezért támogatja ellenfelét, Bolsonaro elnököt.

Mint arról beszámoltunk, a brazíliai elnökválasztás első fordulója váratlanul szoros eredményt hozott. A hivatalban lévő elnök, Jair Bolsonaro mellett többek között Neymar is kampányolt egy rövid videóval.

Most az elnök kihívója, Lula da Silva azzal vádolta meg a PSG sztárját, hogy megállapodott Bolsonaróval – akit időnként a „Trópusok Trumpjának” is neveztek – az ellene indult adóhatósági vizsgálat leállításáról.

Bolsonaro néhány napja videóban köszönte meg a futballsztár támogatását. 

Neymart azzal vádolták meg, hogy az adóügye miatt támogatja Bolsonarót
Neymart azzal vádolták meg, hogy az adóügye miatt támogatja Bolsonarót

„Tudod, hogy nagyon büszke vagyok rád” 

– írta az elnök. 

Neymar nem csak a választási kampány miatt került bajba, a párizsi klubnál is gondjai támadtak. 

Csapattársa, Mbappé komoly ultimátumot adott a francia klubnak: vagy ő megy, vagy Neymar. 

Az El Pais információi szerint a francia játékos szerződésében van egy záradék, aminek alapvető feltétele, hogy Neymartól megszabaduljon a klub, ha szeretnék, hogy 2025-ig náluk maradjon. 

A lap azt írta, hogy Mbappét nagyon meglepte, amikor Neymar szerződéshosszabbítása felmerült. A PSG nyáron még árulta a brazil játékost, de csak két klub jelentkezett érte. Ám Neymar számára sem a Newcastle, sem pedig a Chelsea ajánlata nem volt elég vonzó, ezért a francia klubnál maradt.

Ha igazak a hírek, akkor Mbappé és Neymar egykori barátsága tényleg megszakadt, és az is biztosnak látszik, hogy a francia csatár sokkal több beleszólást akar a klub ügyeibe. Kérdés, hogy ezekre mit lép majd a PSG vezetése.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés