Hirdetés

Mi történik New Yorkban? Szökött fóka kóborolt a Central Parkban

Nap Híre portré Nap Híre

Mutatjuk, mi az oka és hogyan került oda az állat.

Ahogy arról a Nap Híre is beszámolt, csütörtök éjszaka olyan heves esőzés volt New Yorkban, illetve a környékén, hogy áradásokat okozott az északkeleti régióban. Emiatt a hatóságok rendkívüli állapotot hirdettek a Nagy Almában és a környékén is. A meteorológusok szerint 13 centiméter hullott, és hamarosan további 18 centiméter várható.

A rendkívüli esőzések következtében a városban hatalmas áradások alakultak ki, számos metróvonal, illetve több utca, épület, autópálya és iskola is víz alá került. Ezen kívül a víz elárasztotta a Central Park egy részét is, pont azt, ahol az állatkert is található.

A rendkívüli helyzetet kihasználta az állatkert Sally nevű oroszlánfókája, aki kis időre megszökött a ketrecéből.

Az állat mozgását azonban a park dolgozói végig szemmel tartották, végignézték, hogy felfedezi a ketrec környékét, majd vissza is tért a medencéjébe. Az állatkert munkatársai kiemelték, hogy a kóborló oroszlánfóka különleges látványt nyújtott a harmadik emeleti irodájukból - írja a Telex.

Figyeltük, ahogy körbejárja kicsit a kerítést, aztán szépen visszamegy

- mondta az egyik dolgozó. Az állatkertben szerencsére péntek délutánra visszahúzódott a víz, és minden állatot a ketrecben tudtak tartani.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés