Hirdetés

Rendkívüli hír: Fegyveresek hatoltak be egy iskolába, nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre a rendőrök

Nap Híre portré Nap Híre

A hírek szerint egy diák fegyverrel fenyegetett meg egy tanárt.

Kitört a pánik egy hamburgi iskolában, miután két 12 és 16 év közötti diák zárkózott be egy tanterembe. Sajtóinformációk szerint az egyikük fegyverrel fenyegette meg a Frahmstraße-i Blankenese kerületi iskola egyik tanárát.

Időközben a rendőröket is riasztották, akik nagy erőkkel vonultak a helyszínre, majd körbevették az épületet, aminek a környékét helikopterrel figyelték. Később kiderült, hogy a gyanúsítottak elmenekültek az intézményből - írja a Liner.

A hamburgi iskolának csaknem 1150 tanulója és 120 tanára van, az épületben mintegy ezer diák tartózkodott az incidens idején. Két osztályt evakuáltak, a többi tanuló az osztálytermekben várakoztak a hatóságok jelzéséig.

Egy érintett édesanya egy német lapnak elmondta, hogy amikor meghallotta, hogy mi történt, nagyon aggódni kezdett a fia miatt. 

Küldtem a 14 éves fiamnak egy üzenetet. Azt írta, hogy nem engedték ki őket, a teremben kellett maradniuk. De mindenki jól van. Nézik a híreket a mobiltelefonjukon

- mesélte a nő. A hírek szerint lövések nem dördültek az épületben az incidens során.

A rendőrség vészhelyzetet hirdetett. A két fiatalról nem derült ki, hogy az iskola tanulói-e, ellenük hajtóvadászatot indítottak az egyenruhások.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés