Hirdetés

Borzalmas vád Németh Szilárd ellen: Polt Péter váratlant húzott

Nap Híre portré Nap Híre

Viszgálatot indítottak Németh Szilárddal szemben.

Mint ismert, Borbély Lénárd, Csepel korábban fideszes polgármestere és a helyi Fidesz között elmérgesedett a viszony. Borbélyt 2014-ben és 2019-ben a Fidesz-KDNP jelöltjeként választották a XXI. kerület vezetőjévé, azonban a Fidesz csepeli alapszervezetét 2022-ben feloszlatták, és az új szervezetbe a polgármestert már nem vették fel. A politikus a Fővárosi Közgyűlésben ugyanakkor továbbra is a Fidesz-KDNP-frakció tagja. Borbély decemberben közölte, hogy a Közösen Csepelért Polgári Egyesület színeiben indul a jövő évi önkormányzati választáson. 

A csepeli Fidesz szerint azonban Borbély Lénárd polgármester Vincze Anikó jegyzőn keresztül, egy "jogi köntösbe bújtatott csűrés-csavarással" nem akarja engedni, hogy a képviselő-testület napirendre vegye és megtárgyalja a Fidesz-KDNP alternatív önkormányzati költségvetésé. Azt is megírtuk, hogy Ábel Attila, Csepel alpolgármestere, a csepeli Fidesz korábbi elnöke, akit Németh tavaly Borbély Lénárd polgármesterrel együtt száműzött a kormánypártból, egy cikksorozatot írt arról, hogy miért szakadt szét a kerületi pártszervezet, és szerinte hogyan tagadta meg régi barátait Németh Szilárd.

Ábel Attila többek között elárulta azt is, hogy Németh utasította őket arra, hogy ingyen adjanak át az alapítványának egy 10-12 milliárd forint értékű ingatlanegyüttest, és a Csepel SC ingatlanjait is át akarta venni a bírkózó akadémiája.

Ezek után a 24.hu arról számolt be, hogy Vadai Ágnes DK-s képviselő írásbeli kérdésben érdeklődött Polt Péter legfőbb ügyésznél, hogy valós információkat közölt-e a csepeli alpolgármester Németh Szilárddal kapcsolatosan.

Polt válaszában annyit írt, hogy Vadai kérdését feljelentésként értékelte és elbírálás végett azt a Központi Nyomozóügyészségnek továbbította.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés