Hirdetés

Németh Szilárd nagyon fontos kéréssel fordult a magyarokhoz

Nap Híre portré Nap Híre

A rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos azt kéri, hogy vegyenek részt minél többen a nemzeti konzultáción, védjük meg közösen "Európa legalacsonyabb rezsiszámláit".

Németh Szilárd a Facebook-oldalára kedden feltöltött videós bejegyzésben arról beszélt, hogy az Európai Bizottság megtámadta a rezsicsökkentést: a "hazai baloldal és a brüsszeli bürokraták" arra akarják rávenni a magyar kormányt, hogy szüntesse azt meg - írja az MTI. 

A politikus úgy fogalmazott, az Európai Bizottság az energiatámogatási intézkedések fokozatos megszüntetését követeli, pedig a rezsicsökkentés havonta átlagosan 181 ezer forinttal csökkenti minden magyar háztartás energiaszámláját.

"A rezsicsökkentés immár tíz éve védi a magyar családokat, ennek köszönhetően mi fizetjük Európa legolcsóbb, legkisebb energiaszámláit. Mi fizetünk a legkevesebbet a háztartási gázért, az áramért és a távhőért" - mondta Németh Szilárd, hozzátéve, hogy ezt a vívmányt az ukrajnai háború és az energiaválság kitörésekor is sikerült megőrizni.

A kormány által létrehozott úgynevezett rezsivédelmi alap immár három éve biztosítja a rezsicsökkentés teljes fenntartását, és ezt a jövő évi költségvetésben is biztosítja - hangsúlyozta.

 "Azt javaslom mindenkinek, védjük meg közösen a rezsicsökkentést, ne engedjük, hogy Brüsszel ránk erőszakolja az akaratát, töltsük ki minél többen a nemzeti szuverenitásunkról szóló nemzeti konzultációt" - mondta a kormánybiztos.

A naphire.hu a napokban arról is beszámolt, hogy Németh Szilárd micsoda menüvel várta a karácsonyt. A Fidesz alelnökénél hétféle étel is az asztalra került az ünnepek alatt. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés