Hirdetés

Itt a bejelentés: nagy változás jöhet, ami érinti a magyarok rezsijét

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

A rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos árulta el egy interjúban, mire számíthatunk.

A rezsicsökkentés működik és a kormány meg fogja azt védeni - jelentette ki Németh Szilárd. Beszélt arról is, hogy törvényjavaslatot nyújt be, amely rendezi a PB-gázpalackokkal kapcsolatban felmerült problémákat - írja az MTI.

A kormánypárti politikus - akiről nem csak a politikával kapcsolatban szoktunk írni - kiemelte, a rezsicsökkentés minden magyar családnak havi átlagban 181 ezer forintos megtakarítást jelent, és ennek köszönhető, hogy az uniós tagállamok közül Magyarországon jutnak a legolcsóbban áramhoz és gázhoz a háztartások.

Hozzátette: Magyarországnak az energiaárak emelkedése csak tavaly 4000 milliárd forintjába került. Az ország éves energiaszámlája előzőleg nagyjából 7 milliárd euró volt évente, most 17 milliárd euróra nőtt - fejtette ki.

Nemrég írtunk arról, hogy az Orbán-kormány arról döntött: a szociális és gyermekvédelmi közfeladatot ellátó, civil fenntartású intézmények, valamint a családok átmeneti otthonai összességében 5,3 milliárd forint plusz rezsiár-kompenzációt kapnak. 

Falugáz: változás jöhet

Hivatkozás másolása

Németh Szilárd a palackos, tartályos vagy úgynevezett falugázt használók problémáiról szólva elmondta, gyakran nincs elég palack, és kialakult egy olyan gyakorlat is, hogy a 11,5 kilogrammos töltőtömeg helyett csak 10,9 kilogrammosat árulnak, ami így nem rezsivédett.

A kormánybiztos jelezte, a kormány, a Fidesz és a KDNP-frakció, valamint a szolgáltatók támogatásával törvényjavaslatot készül benyújtani, ami rendezi ezt a helyzetet.

Vissza kell térni a 11,5 kilogrammos töltőtömegre, aminek nem lehet magasabb az ára, mint a 10,9 kilogrammosé, és mindenhová, ahol erre szükség van, el kell jutnia a PB-gázpalacknak. Egyszerre kell fenntartani az ellátásbiztonságot és a megfizethetőséget - fejtette ki.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés