Hirdetés

Nem volt túl jó napja a forintnak, ennyit ér most a pénzünk

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Gyengült kissé a forint hétfőn az előző heti nagy erősödést követően a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.

Az eurót este hat órakor 386,53 forinton jegyezték a reggeli 384,75 forint után. A dollár jegyzése 358,15 forintra ment fel a reggel hat órai 357,23 forintról, a svájci franké pedig 391,01 forintra emelkedett 388,95 forintról.

A hetet a forint az egy héttel korábbi kezdéshez képest erősebben indította, 3,5 százalékkal az euróval, 4,0 százalékkal a dollárral és 3,2 százalékkal a svájci frankkal szemben.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a hétfő reggelt a forint erősödéssel kezdte, azonban délutánra veszített lendületéből. A magyar fizetőeszközre egyébként ezen a héten nagy befolyással lehet a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának keddi döntése, ami a kamatokat illeti. A hírek szerint a jegybank egyébként nem fog változtatni a monetáris kondíciókon.

Egyébként a nemzetközi bankpiacra erősen rányomta a bélyegét, hogy bezuhantak a bankrészvények. Bár globális válság még nem fenyegeti a gazdaságot, de még senki sem lélegezhet fel, ugyanis a válság puszta lehetősége is erőteljes hatással van a gazdaságra, illetve az árfolyamokra is.

Az sem jó jel, hogy továbbra is az egekben van az infláció Magyarországon. Gulyás Gergely a március eleji Kormányinfón például úgy fogalmazott, hogy az orosz-ukrán háború, valamint az erre adott szankciós válaszok következtében döntöget rekordokat a pénzromlás világszerte, amiből hazánk sem tudott kimaradni. Kijelentette továbbá, hogy a kormánynak továbbra is az a célja, hogy év végére egyszámjegyű legyen az infláció.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés