Hirdetés

Nem ússzák meg: M. Richárd halála kapcsán nyomoznak

 portré

Nem kapta meg a megfelelő orvosi ellátást a szombathelyi börtönben 3,5 év szabadságvesztését töltő M. Richárd, ezért jogi képviselője feljelentést tett. A férfi azóta újabb agyvérzést kapott és a múlt héten meghalt.

M. Richárd egyik ügyvédje, Mocsai Gergely január végén a Fókusznak nyilatkozott a feljelentés okáról. Állítása szerint M. Richárd tavaly december 24-én kapott sztrókot, és egy napig feküdt a cellájában ellátás nélkül.

Elmondta, hogy a rendelkezésére áll egy ápolói vizsgálatról szóló jegyzőkönyv, amiben azt rögzítette egy bv-alkalmazott, hogy 21:33-kor megvizsgálták a férfit, de nem hívtak hozzá mentőt, és orvosi ellátást sem kapott. Erre csak egy nappal később, december 25-én este került sor a tudomása szerint.

A Dózsa György úti gázolóként ismert M. Richárdot vesztegetés miatt is gyanúsították, abban az ügyben dr. Jován volt a védője. A sztárügyvéd a férfi halála után úgy vélte: a sorozatos mulasztások miatt halhatott meg az ügyfele. "Az első sztrókja után még azt mondták az orvosok, hogy jó esélye van a felépülésre. Ha szakszerű kezelést kapott volna, ez a haláleset nem következik be - mondta a 24.hu-nak Jován László. - A vesztegetési perben, amelyikben én képviseltem, készült egy szakértői vélemény, amely alapján egyértelműen felépült volna, ha időben és szakszerűen kezelik.

Ügyvédje szerint nem látták el megfelelően M. Richárdot
Ügyvédje szerint nem látták el megfelelően M. Richárdot naphire.hu/Virág Márton

A sztárügyvéd szerint M. Richárdnak három olyan alapbetegsége is volt, amelyekre gyógyszert szedett. És erre jött rá az, amit a sztrókja után írtak fel neki. Elmondása szerint ezt a gyógyszert kellett volna napi szinten összehangolni a korábbi gyógyszerekkel, ám a rengeteg súlyt veszítő védence esetében szerinte erre nem figyeltek oda.

A lap kérdésére a Központi Nyomozó Főügyészség így válaszolt „Tájékoztatom, hogy a megjelölt ügyben a néhai fogvatartott jogi képviselőjének 2022. január 25-én kelt feljelentése alapján foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt van folyamatban nyomozás a Győri Regionális Nyomozó Ügyészségen. Az eljárásban gyanúsítotti kihallgatásra nem került sor, és újabb feljelentés sem érkezett az ügyészségre a férfi halála után” – válaszolt Kovács Katalin szóvivő.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés