Hirdetés

Nem fogja elhinni, végre fény derült a holdraszállás titkaira!

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A houstoni Johnson Űrközpont páncélszekrényében megszámlálhatatlan fénykép rejtőzik a NASA történelmi Apollo-programjának küldetéséről, amelynek az ember Holdra juttatása volt a fő célja. Ezeket a képeket 50 év után most állították helyre először a modern technológia segítségével: a pixelről képpontra való átkonvertálás olyan ikonikus képrészleteket tár elénk, amilyeneket eddig még soha nem láttunk.

Az más ismert, hogy a NASA tervei között szerepel, hogy minél előbb visszatérjen az ember a Holdra, amiért az Egyesült Államok mindent meg is tesz. A céljuk, hogy az első nő és az első színes bőrű asztronauta is a Hold felszínére léphessen a közeljövőben. Így az sem meglepő, hogy most felelevenítettek néhány emléket az 1961 és 1972 között zajló Apolló- és Gemini-programról - írja az Origo.

A restaurált képeket Andy Saundersnek köszönhetjük, akinek a munkája nélkül talán soha nem fedezhettük volna fel ilyen részletesen a Holdat. A szakember az új könyvében gyűjtötte össze az archív fotókat, melyek mindenkit elvarázsoltak. Ezek segítségével nem túlzást azt mondani, hogy bárki átélheti az űr- és Hold sétákat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés