Hirdetés

Nehéz időszak vár Shakirára, akár nyolc év börtönre is ítélhetik adócsalás miatt

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Már biztos, hogy bíróság elé kell állnia Shakirának Spanyolországban az átszámítva 5,9 milliárd forintos adócsalás vádja miatt, azonban a tárgyalás időpontját még nem tűzték ki. A popsztárt még 2019-ben vádolták meg azzal a hatóságok, hogy 2012 és 2014 között nem fizetett adót külföldi bevételei után, pedig akkor már Spanyolországban élt.

A 45 éves kolumbiai énekes korábban ártatlannak vallotta magát, sőt azt is elutasította, hogy vádalkut kössön a bírósági tárgyalás elkerülése céljából. Ezután a spanyol ügyészség jelezte, amennyiben bűnösnek találják Shakirát, akkor nyolc év börtönbüntetést és jelentős összegű pénzbírságot fognak rá kérni - írja az ATV.

Ártatlanságának hangsúlyozása mellett az énekesnő befizette a spanyol költségvetésbe a követelt összeget és kamat címén hárommillió eurót, így védői szerint már végképp nem tartozik semmivel.

Shakira azt állítja, hogy csak 2015-ben telepedett le tartósan Spanyolországban, ezt megelőzően az egyébként adóparadicsomnak számító Bahamákra volt bejelentkezve, ráadásul az évek nagyobb részét külföldi turnékon töltötte

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés