Ne vegye félvállról ezeket a tüneteket, koronavírus is lehet

  • Életmód
Farkas Nóra portré Farkas Nóra

Fontos jelenségre hívták fel a figyelmet a szakemberek. A vírus BA4-es és BA5-ös variánsai kevésbé súlyos tüneteket produkál, de jóval erősebben fertőznek.

Az utóbbi időben olyanok is megfertőződtek, akik eddig sohasem. Egy nemrég nyilvánosságra hozott kutatás eredménye rámutatott, hogy habár a tünetek kevésbé súlyosak fertőzés esetén, van közülük egy, amit az utóbbi időszakban egyre többen tapasztalnak – írta meg a Bors.

A tanulmányok kimutatták, hogy a beteg a negyedig héttől long-covid tünetekkel küzdenek. Ez a fertőzöttek mintegy 21 százalékát érinti. 

A Covid-19 megjelenése óta egyre többet tudunk a vírusról, de a long-covidot csak most kezdik el igazán kutatni. Az már biztos, hogy a betegség a tüneteket széles skáláját produkálja. A long-covid ugyan magától is elmúlhat, de később vissza is térhet. 

A panaszok közé tartozhat a hőemelkedés, láz, fáradtság, általános rossz közérzet, légzőszervi- és szívproblémák, illetve a neurológiai panaszok is. 

Cimkék:
  • covid-19
Nap Híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed. Látogass el Facebook oldalunkra
Ha van a témához kapcsolódó sztorid, írd meg nekünk a szerkesztoseg@naphire.hu címre! Írj nekünk emailt

Ez is érdekelhet