Hirdetés

Napelem hírek: Ezért nem kapta meg több 10 ezer család a támogatást

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

Rengeteg magyar várja a pénzt

Hivatkozás másolása

Noha a családok elnyerték a napelemes rendszer telepítésére ígért pénzt, azt mostanáig hiába várták. Ezért idén már hiába is tervezik, hogy megépülhet.

A kormány azt tervezte, hogy a 100 százalékos támogatást az uniós helyreállítási alapból adja majd oda a családoknak. A bökkenő az, hogy 

ehhez a pénzhez Magyarország jelenleg nemmm fér hozzá.

Az RTL Klub riportja szerint Orbán Viktor miniszterelnök korábban megígérte, hogy a betervezett programokat a költségvetésből állják majd. A nyertesek, illetve a velük szerződött kivitelezőkennek ellenére sem kapták meg eddig az állami támogatást. 

A csatorna híradójának az egyik nyertes azt mondta, hiába nyert a pályázaton, most kénytelen fával fűteni, mert a földgázt már kiköttette az otthonából, számítva arra, hogy a napelem használatával arra már nem lesz szüksége.

Kiss Ernő, a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség elnöke egy másik problémára is felhívta a figyelmet. Hiába a megnövekedett - nagyjából 40 százalékkal többe kerül most, mint korábban - költsége a telepítésnek, az árkülönbözetet a nyerteseknek kell állniuk, az állam ugyanis nem ad támogatást az érintetteknek.

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés