Hirdetés

Ez horror! Rengeteg macskát találtak egy vágóhídon a szakemberek

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

A vietnami rendőrség mintegy kétezer macskatetemet és több száz élő macskát talált a szükséges igazoló dokumentációk nélkül egy vágóhídon a Mekong torkolatvidékén fekvő Dong Thap tartományban - számolt be róla pénteken a helyi média.

A csütörtökön lefoglalt négy tonnányi macskatetemet egy hűtőkamrában tárolták, hogy később a hagyományos gyógyászatban használt orvosságok készítéséhez használják fel. Vietnamban elterjedt az a hiedelem, hogy a macskacsontból készült kivonatok segíthetnek egyes betegségek, köztük az asztma és a csontritkulás gyógyításában.

A hatóságok a fagyasztott tetemeket megsemmisítették, a helyszínen talált mintegy 480 élő macska pedig orvosi vizsgálaton esik át.

A kutya- és macskahús fogyasztása továbbra is legális Vietnamban, de a húst forgalmazóknak igazolniuk kell az állatok eredetét. A Dong Thap-i vágóhíd nem tudta bemutatni a macskák eredetét igazoló, és a levágást engedélyező dokumentumokat.

A Four Paws International nevű civil állatvédő szervezet szerint Vietnamban évente akár egymillió macska is áldozatul esik a kereskedelemnek.

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés