Hirdetés

Nagyon szomorú hír jött mindenkinek, aki szereti a magyar focit

Nap Híre portré Nap Híre

Hatvanöt esztendős korában elhunyt Ferenczi Attila edző, magyar labdarúgó- és általános sportjátékelméleti szakíró – derült ki fia, Ferenczi Krisztián Facebook-bejegyzéséből, de a hírt az MLSZ és az MTK is megerősítette, írja a Nemzeti Sport.

Ferenczi Attila – aki hosszan tartó betegség után, csütörtökről péntekre virradó éjjel hunyt el Budapesten – számos fővárosi csapatnál megfordult edzőként pályafutása során, például a Ferencvárosi TC-nél, a Csepel SC-nél és a Budafoknál. Sőt, haláláig az MTK Budapestnél dolgozott a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia szakmai tanácsadójaként.

A kétezres évek második felében egy évig a Budapesti Labdarúgó-szövetség (BLSZ) edzőbizottságának elnöke volt, majd az MLSZ Budapesti Igazgatóság Szakmai Bizottságának hívására több alkalommal is előadásokat tartott. A Nemzeti Sport Online-on korábban saját blogot vezetett.  

Emellett kiemelendő, hogy írói munkássága során összesen 23 labdarúgószakkönyvet publikált, 1999 és 2023 között.  

Azoknak, akik Ferenczi Attila - sajnos messze, messze alulértékelt - munkásságának jelentőségére kíváncsiak, ajánljuk a Bunteto.com gyönyörű nekrológját.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés