Hirdetés

Rendkívüli hír: Vizsgálatot rendeltek el a tüdőgyulladásban meghalt 13 éves kislány halála miatt

Nap Híre portré Nap Híre

A gyermeket a háziorvos, majd később az ügyeletes orvos is hazaküldte.

Mint azt korábban a Nap Híre is megírta, miután a háziorvostól és az orvosi ügyeletről hazaküldték, alig két óra telt el, mire a gyereksürgősségire kellett szállítani egy 13 éves nagyecsedi kislányt. A gyereket innen a nyíregyházi kórházba vitték, de másnap reggelre meghalt tüdőgyulladásban.

A szülők kiemelték, az orvosok későn vették észre, hogy nagy a baj. A lányuk halála miatt feljelentést fognak tenni.

Elmondásuk szerint a lányuk múlt hétvégén lett beteg a lányuk, ezért hétfőn el is vitték a háziorvoshoz, ahol azt mondták nekik, hogy egy influenzaszerű vírust kaphatott el, otthon kúrálják. Aznap éjszaka 39 fokos láza lett, ezért kedd reggel újra felhívták a rendelőt, ahol azt mondták nekik, hogy ha csak lázasodik, másnap reggel vigyék be. Kedd estére a lány már a hátát és mellkasát is fájlalta, ezért kocsiba ültek és a mátészalkai orvosi ügyeletre mentek vele, ahol azt is elmondták, hogy a láz miatt a lány az izmait érzi, de innen is hazaküldték őket. A papírjaira azt is ráírták, hogy ha rosszabbodik a helyzet, vigyék be a gyereksürgősségire, ami két órával később meg is történt, miután a lány vért hányt és a szívét fájlalta.

Itt a szülők szerint nem akarták elhinni, hogy két órával előtte is látta orvos a gyereket. A sürgősségiről már nem küldték el őket, a lányt mentő vitte a nyíregyházi kórházba, de ahol hajnali háromkor intenzívre került, majd altatásba, de a légzése összeomlott, és szerda reggelre meghalt.

Most az a hír érkezett, hogy 

hatósági jogkörénél fogva azonnali vizsgálatot rendelt el a tüdőgyulladásban meghalt nagyecsedi lány ügyében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ - írta az MTI.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés