Hirdetés

Nagy a veszély, figyelmeztetést küldött a józsefvárosi önkormányzat

Garai Kitti portré Garai Kitti

Mérgezik a kutyákat Józsefvárosban. Az önkormányzathoz több bejelentés is érkezett júliusban, miszerint olyan mérgezett ételt raktak ki a kutyafuttatókba, amibe még csavarokat is tettek. Az elkövetők kiléte egyelőre rejtély.

Józsefváros önkormányzata közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy az állatok megmérgezése súlyos bűncselekménynek minősül, és aki ilyesmit követ el, annak komoly következményekkel kell számolnia - szúrta ki a HVG

"Ha az állatkínzást méreg alkalmazásával, vagy az állat elpusztítására alkalmas csalétek kihelyezésével több állat pusztulását okozva követik el, a büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés” - idézte a közlemény a 2021-ben szigorított állatvédelmi történyt. Azt is hozzáteszik, hogy akkor is bűncselekmény a mérgezés, ha az állat nem pusztul el, ilyenkor két évig terjedő szabadságvesztéssel lehet súlytani az elkövetőt.

Az önkormányzat a lakók segítségét kéri a tettesek megtalálásához.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy mit kell tenni, ha csalétekkel találkoznak a gazdik a környéken: 

  • jelentsék az esetet a rendőrségnek (a 112-es telefonszámon, vagy online a police.hu-n keresztül),
  • szedjék össze a gyanús élelmet,
  • értesítsék a környékbeli kutyásokat.
  • Utóbbihoz a Zöld Eb egyesülte segítségét ajánlják.

Mint azt a naphire.hu is megírta, a józsefvárosi önkormányzat áprilisban is arra figyelmeztette a lakosságot, hogy mérgezik a kutyákat. Akkor gombostűt raktak az ételekbe a kegyetlen állatkínzók. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés