Hirdetés

Nagy tüntetés és felfordulás lesz Budapesten - íme a részletek

Nap Híre portré Nap Híre

Tüntetést szervez szombat délutánra a Tanítanék, a Tanárok a tanárokért csoport és a Pedagógus Egység szombat délutánra a Klebelsberg Központ elé.

Az esemény Facebookoldalán azt írják, hogy a tankerületi vezetőknek számot kell adniuk: miért nem akadályozták meg, hogy Pintér Sándor véghezvigye a megtorlásokat, és kirúgassa a tanárokat?

Mint ismert, polgári engedtlenség miatt megint kirúgtak egy csomó tanárt, ezúttal három budapesti gimnáziumból. Az elbocsátott pedagógusok közül hatan a Karinthy Frigyes Gimnáziumban, egy-egy fő pedig az Eötvös József Gimnáziumban és a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban tanított.

Azt írják még, hogy 

Mutassunk szolidaritást a megbüntetett pedagógusokkal, és vonjuk felelősségre a kegyetlen intézkedések végrehajtóit!

A tüntetés miatt egyébként lezárják a fővárosban a Bajcsy-Zsilinszky út egy szakaszát szombaton - közölte a Budapesti Közlekedési Központ. Jelezték, hogy bár a demonstrációt délután tartják, már reggel hat órától korlátozásra kell számítani. Éjfélig lesz lezárva a Bajcsy-Zsilinszky út az Andrássy út és a Podmaniczky utca között.

A rendezvény ideje alatt, várhatóan délután fél öttől este hétig a BKK járatai sem hajthatnak be a területre, ezért módosított útvonalon, az Andrássy úton és a Teréz körúton közlekednek. Ez az M3-as metrópótlót, a 9-es autóbuszt és a 72-es trolibuszt érinti - közölték.

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés