Hirdetés

Nagy Ferót is megviseli az energiaválság, így spórol a fűtéssel

Garai Kitti portré Garai Kitti

A Kossuth-díjas művész, Nagy Feró is spórol, az utóbbi hónapokban fokozottan figyelt arra, hogy mire és mennyit költsön, a magas rezsiszámlák elkerülése érdekében pedig drámai döntéseket hozott az otthonában. 

A nappaliban van egy cserépkályhám, amit évek óta nem üzemeltem be. Most az adja a meleget, így költséghatékonyabb a fűtés. Emellett függönyöket szereltem a ház több pontjára, amelyek fogják a meleget. Viszont csak egy helyiséget fűtünk ki. A feleségemmel egyébként sem szeretünk melegben aludni, így a hálószobánkban tizenhat-tizenhét fok van. Ez is a spórolás egy formája, elég hozzá egy meleg takaró

- mesélte Feró a Blikknek, hozzátéve, hogy nemcsak az energiafogyasztásra figyelnek, hanem a költekezésre is. 

Nem szórjuk a pénzt, beosztjuk, mikor és mit vásárolunk. A hétköznapokban szívesen főzök, így arra is rálátásom van, mennyit költünk az ételekre.

- mondta. 

Mint azt korábban a Naphíre is megírta, a magyarok látványosan visszafogták a vásárlásaikat. A KSH adatai szerint az élelmiszerrel spóroltak a leginkább az emberek, az élelmiszer-kereskedelmben 6,7 százalékos volt a visszaesés novemberben az egy évvel korábbi állapotokhoz képest. Minden olyan boltban, ahol ételt is lehet venni, 8,6 százalékkal esett vissza a forgalom.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés