Hirdetés

Túlzás lenne, hogy Nagy Feró írta a Bikini legnagyobb slágereit?

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A Bikini zenekar májusban ünnepli az alapításának a 40. évfordulóját, amit egy hatalmas koncerttel fognak megünnepelni az Arénában. D. Nagy Lajos két év híján a kezdetektől a zenekar frontembere, most pedig a Blikknek mesélt különleges részleteket a banda életéből, és még Nagy Feró is szóba került.

Bár D. Nagy Lajos nem volt jelen a zenekar alapításánál, viszont tudja, hogy honnan jött a név. A lapnak elárulta, hogy Nagy Feró találta ki a Bikini nevet az együttesnek, mert korábban volt már egy ilyen zenekara. Elmondása szerint a lényeg az volt, hogy Feró mindig B betűs zenekarokat alapított.

Majd szóba került az is, hogy Nagy Feró azt állítja, hogy a Bikini neki köszönhető a legnagyobb slágereit, mivel a kilépése után még "visszatért" és írt egy lemezt. D. Nagy Lajos ezzel kapcsolatban elmondta, hogy ő nem teljesen így emlékszik erre. Hozzátette, sok szöveget írt valóban, melyek között jók is voltak.

A Mielőtt elmegyek dallamát Lojzi írta, a szövegét én, ám amikor bementünk a stúdióba, Ferónak volt egy ötlete, beleírt a refrénbe, a szövegbe és a zenébe, amitől kétségtelenül jobb lett a dal, való igaz. Szóval szerzőtárs volt, de hogy ő írta volna, az enyhe túlzás. De mindegy is, régen volt, az idő megszépíti a dolgokat

- tette hozzá a legendás zenész, majd kiemelte azt is, hogy amikor készült a lemez, akkor néhány dallal megkeresték a lemezgyárat, és az akkori zenei szerkesztő azt kérte tőlük, hogy tanácsadóként vegyen benne részt Trunkos András és Nagy Feró. "De a dalok többségébe nem szóltak bele" - hangsúlyozta.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés