Hirdetés

Nagy dobásra készül a Meta, új közösségi oldalon dolgoznak

Garai Kitti portré Garai Kitti

Nagy bejelentést tett a Meta: egy olyan közösségimédia-platformon dolgoznak, ahol szöveges üzeneteket lehetne megosztani.

Az Index azt írja, pénteken kapott szárnyra az a hír, miszerint a Mark Zuckerbergék egy új közösségimédia-felületen dolgozik. 

A külföldi portálok szerint a platform egyelőre a P92 kódnév alatt fut, és a Facebookhoz képest teljesen önálló alkalmazás lesz, azonban az Instagrammal össze lesz kötve. Ez annyit tesz, hogy az emberek az instagramos felhasználóikkal is bejelentkezhetnek majd az új felületre. A projektet egyébknét az Instagram vezetője, Adam Mosseri felügyeli. 

A külföldi sajtó szerint egyébként a Meta célja az lehet, hogy teljesen kiszorítsák a Twittert a piacról. 

Péntek délután a Meta szóvivője is megerősítette a hírt. 

Egy olyan, egyedülálló és decentralizált közösségi hálózaton gondolkodunk, amelyen szöveges üzeneteket lehetne megosztani. Úgy véljük, hogy létre lehetne hozni egy olyan helyet, ahol az alkotók és a közéleti szereplők időről időre megoszthatnának híreket magukról

számolt be a szóvivő.

A lap kitért arra, hogy ezeken a decentralizált közösségi oldalakon jóformán semmilyen központi irányítás nincs a felhasználók felett, így nincsenek cenzúrázva a tartalmak. 

Azt nem tudni, hogy a Meta mióta dolgozik a P92-n, és azt sem, hogy pontosan hol állnak a fejlesztésével. A Moneycontrol szerint a Meta még azt sem zárta ki, hogy az új oldalt esetleg integrálják más közösségi oldalakkal, így például a Mastodonnal (ehhez egy ActivityPub nevű, már létező felületet használhatnának a gyakorlatban).

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés