Hirdetés

Nagy bajban Trump, méregdrága sztárügyvédek sem vállalják a védelmét

Morvay Péter portré Morvay Péter

Volt, aki fel sem vette neki a telefont

Hivatkozás másolása

Az ABC televízió értesülése szerint Donald Trump belső stábja pánikban van a volt elnök elleni eljárás miatt, mert egyetlen felkért neves védőügyvéd sem vállalta a jogi képviseletet.

Jonathan Karl This Week című műsorában elhangzott, hogy Trump legközelebbi bizalmasai – köztük családtagok – azon dühöngenek, hogy a volt elnök egy „nevetségesen alkalmatlan és tapasztalatlan” jogi csapattal áll ki az őt ért vádakkal szemben.

Mint arról beszámoltunk, a floridai Mar-a-Lagóban tartott FBI-razzia után először a republikánus párt hangosan kiállt Trump mellett, rendőrállami módszereket hangoztatva. Miután kiderült, hogy több száz olyan dokumentumot találtak a magán rezidencián, amelyet Trump nem tarthatott volna magánál, a hangulat megváltozott.

Az ABC riportja szerint Trump eddig nem tudott megfelelő védőügyvédet fogadni.

„Kifelé azt mondják, hogy ez a jogtalan eljárás erősíti a republikánusokat, és egyre valószínűbb, hogy Trump tényleg indul az elnökválasztáson.” – mondta Jonathan Karl.

„A színfalak mögött azonban aggódnak.”

„Az egyik nagy aggodalom az, hogy Trumpot senki sem védi. A jogi csapata nevetségesen alkalmatlan és tapasztalatlan. Az összes nagy név, aki védte őt az első két szövetségi vádemelés és előtte a Mueller-vizsgálat során, mind eltűnt. Pedig nyilvánvalóan szüksége lenne arra, hogy egy ütőképes büntetőjogi védőügyvédet vonjon be az eljárásba."

A baj azonban az, hogy Trump egyszerűen nem talál olyan sztárügyvédet, aki hajlandó lenne őt ügyfélként vállalni.

„Több olyanról is tudok, akit megkerestek és nemet mondott. Volt olyan neves büntetőjogi védőügyvéd, aki nem is válaszolt a telefonhívásra” - mondta Karl.

Mindez megkérdőjelezi Trump elnökválasztási esélyeit, mert az ABC riportere szerint miként tervezi a volt elnök, hogy „elég republikánust győz meg arról, hogy rá szavazzon az előválasztáson, ha még egy ügyvédet sem tud szerezni a védelmére?”

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés