Hirdetés

Milliós ereklyéjétől vált meg András, hogy kifizethesse a saját műtétjét

Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

Harminc évig féltette és óvta, mivel azonban az egészsége megromlott, áron alul kellett eladnia féltett kincsét. András története csak egy, ami az orvosi várólistákat illeti.

Tizenhárom éve él fájdalmakkal a 61 éves férfi, nyáron aztán kimondták az orvosok: műteni kell. Andrásnak csípőprotézisre van szüksége, a szakorvosi vizsgálatra azonban csak az év végére kapott időpontot. A műtétre akár éveket kellene várnia. 

Az ATV Heti Napló műsorából azonban kiderült, a férfi és családja egy másik utat választott: a magánkórházban két és fél milliót kértek a beavatkozásért, már csak a pénzt kellett előteremteniük. “Volt egy harminc éve félte őrzött gitárja, pont olyan, amilyen a Som Lajosnak is volt - körülbelül másfél milliót ér. Gyönyörű, minden nap szeretgette, simogatta, őrizte” - mondta ezzel kapcsolatban a Nap Hírének Török Réka, a Heti Napló riportere, majd hozzátette: “Döntenie kellett: basszusgitár, vagy csípőprotézis!?”

Úgy tudjuk, egymilliót kapott a hangszerért András, a tartalékai mellé pedig még felvett egymillió kölcsönt, így a jövő héten meg is operálják. “Ugyanaz az orvos műti majd, aki az állami ellátásban is műtötte volna, csak két év múlva” - mesélte lapunknak Réka. Azt mondja, megszámlálhatatlan nézői levelet kapott a témában. “Mire eljutnak a betegek orvoshoz, addigra gyakran már olyan állapotban vannak, hogy nem lehet őket meggyógyítani!” Hogy mit mondanak a szakértők? Mi mindent tettek meg magyar betegek, hogy kifizethessék a magánellátást? Az vasárnap este az ATV Heti Napló Sváby Andrással című műsorból kiderül a Híradó után.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés