Hirdetés

Nincsenek szavak: apja munkahelyén, borzasztó kínok között kellett meghalnia az ötéves magyar kisfiúnak

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

A férfi hanyagsága miatt történt a tragédia, és már hiába vitték kórházba a kisfiút, sajnos nem tudták megmenteni az életét.

Foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt emeltek vádat egy férfi ellen, aki zalaegerszegi munkahelyére bevitt ötéves gyermekének halálát okozta a targoncájával - közölte a Zala Vármegyei Főügyészség.

A férfi tavaly augusztusban egy este túlórában dolgozott, a telephelyre pedig magával vitte két kiskorú gyermekét is. A targoncával egy 12 méter hosszúságú, több mint két tonna súlyú betonacél köteget emelt fel, de a rakományt nem az előírásoknak megfelelően rögzítette, és nem győződött meg arról, hogy más nem tartózkodik az emelőgép környezetében - ebből lett a baj.

Amikor a targoncával elindult, észrevette ugyan, hogy a közelben van az ötéves fia, de ezzel egy időben a rakománya oldalra csúszott, elszakította a rögzítőhevedert, a targonca pedig az oldalára borult. Az emelőgép fülkéjének fémváza a gyerekre borult, aki olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítása után meghalt - írja az MTI.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés