Hirdetés

450 ezerért sincs szakács, bezár Szeged egyik első étterme

 portré

Nettó 450 ezer forintért sem dolgoznak a szakácsok

Hivatkozás másolása

Holló János, az Indexnek adott interjújában elmondja, hogy hiába kínáltak bejelentett nyolcórás állást és nettó 450 ezres munkabért, egyetlen szakács sem akart náluk dolgozni. Ezért, kénytelen bezárni a több mint 60 éve működő éttermét, a Gulyás csárdát. 

 Tényleg annyira súlyos a munkaerőhiány, hogy be kellett zárnunk Szegeden a Gulyás csárdát. És ez nem csupán helyi, hanem országos szintű probléma, hogy elfogytak a szakácsok. A mozdonyvezető és a kőműves viszont nem állhat be főzni, hiszen kell a szaktudás. Ha elindulok, előbb találok aranyat a fűben, mint jó szakácsot Magyarországon. Ennyire nincs utánpótlás

– panaszolta az Indexnek Holló János

Covid alatt sem engedte el a dolgozóit

Hivatkozás másolása

Az étterem eddig, csak akkor tartott zárva, amikor a járványügyi helyzet úgy kívánta, de ezekben az időkben is megkapták az alkalmazottak a teljes fizetésüket és megmaradt a bejelentett státuszuk. 

Az üzemeltető nettó 450 ezer forintos fizetést kínált, 15 nap munkáért egy hónapban. Ennek ellenére sem talált megfelelő szakembert, ezért 65 év nyitva tartás után június 19-én végleg bezárt a csárda. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés