Hirdetés

Müller Cecília erre figyelmezteti a magyarokat

Garai Kitti portré Garai Kitti

Müller Cecília az InfoRádiónak adott interjút, melyben a koronavírusról és az influenzaszezonról is beszélt. Mint mondta, a Covid rendkívül változékony, de ő is úgy gondolja, hogy idővel ez is szezonálissá válik majd, akárcsak a többi légúti megbetegedés. 

"A koronavírusnál ősszel, szeptember tájékán, a fiatalabb korosztályok lettek érintettek, aztán mivel ők átestek a betegségen, most megint azt látjuk, hogy elsősorban az aktív, munkába járó, több közösségben megforduló középkorosztálybelieket érinti a járvány. Nagyjából 50 év körül van most a megbetegedésben szenvedők átlagéletkora, és ismételten érinti a 60 év felettieket is" – nyilatkozta a főorvos, aki szerint magasabb fertőzésszámnak nézünk elébe a légúti vírusok miatt. 

Müller Cecília továbbá felhívta a figyelmet arra, hogy az idei influenzaszezon a korábbiaknál jóval durvább lehet. Ezért az influenza elleni védőoltást ajánlja, amelynek ellenjavallata nincs. De folyamatosan biztosítják a koronavírus elleni védőoltás felvételének lehetőségét is az oltópontokon és a háziorvosoknál.

Az influenzavírus is egy variábilis vírus, és az elmúlt évhez képest mindkét A-komponens megváltozott, vagyis ismét védtelenek vagyunk vele szemben. Tehát feltétlenül ajánlom az oltást azoknak, akiknél az egészségi állapotuk folytán az esetleges influenzás megbetegedés súlyosabb szövődményekkel járhatna" - idézte Müller Cecíliát a Blikk.

A főorvos az oltakozást a kismamáknak is ajánlja, illetve azoknak is, akik mostanra tervezik a a gyermekvállalást, ugyanis a magas lázas állapot veszélyeztetheti a várandósságot.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés