Hirdetés

Meglepő kijelentést tett Müller Cecília a Covid-oltással kapcsolatban

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Müller Cecília országos tisztifőorvos kiemelte, a járvány alatt 9500 életet mentettek meg a különböző vakcinákkal. Illetve arról is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában, hogy mekkora esélye van egy újabb pandémia kialakulásának.

Megjósolni nem tudjuk, hogy mikor üti fel esetleg egy újabb világjárvány, de vannak olyan kórokozók, amelyeknek pandémiás potenciáljuk van. Ehhez az kell, hogy a vírus gyorsan és jelentősen változzon. Ez történt a Covid esetében is

- hangsúlyozta Müller Cecília. A tisztifőorvos arról is beszélt, hogy a veszély bárhonnan leselkedhet az emberiségre. Hozzátette, világjárványt okozó koronavírus keletkezését még nem sikerült tisztázni. 

Müller Cecília
Müller Cecília

Müller Cecília a jelenlegi oltási helyzetről is beszélt, amivel kapcsolatban elmondta, aki nem vette fel a harmadik, emlékeztető oltást, vagy több mint négy hónap telt el a harmadik oltás óta, azoknak ajánlják a negyedik oltást is. A vakcinát az oltópontokon és a háziorvosoknál lehet kérni. Arra is kitért, hogy mindig érdemes kikérni a kezelőorvos véleményét, viszont 60 év felett mindenkinek javasolja az oltást.

Emlékeztetett arra is a szakember, hogy a koronavírus elleni vakcinát akár az influenzaoltással is fel lehet venni. Majd az ötödik oltásról is beszélt. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy egyelőre semmiféle tudományos adat vagy bizonyíték sincs arra, hogy szükség lenne rá.

Csak azoknak érdemes ezt beadatni, akiknek speciális immunhiányos okokból három oltásból állt az alapimmunizálása.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés