Hirdetés

Rendkívüli hír: Terrorveszély miatt lemondták az év legnagyobb zenei eseményét Párizsban

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Mégsem rendezik meg az MTV Europe Music Awardsot Párizsban, méghozzá az elmúlt hetekben tapasztalt "biztonsági aggályok" miatt.

A díjátadó házigazdája, az MTV úgy döntött, hogy lemondja az idei ünnepséget, ugyanis félelemmel tölti el őket, ami jelenleg a világban zajlik, miközben az elmúlt hetekben nőtt a terrorveszély Franciaországban. A lemondásban közrejátszott az Izrael és a Hamász terrorszervezett között zajló konfliktus is.

A rangos zenei eseményt november 5-én rendezték volna meg Párizsban, a Paris Nord Villepinte-ban. A díjátadó idén ünnepli egyébként a fennállásának a 30. évfordulóját. Az MTV a Mirrornak azt nyilatkozta, hogy

Tekintettel a világ eseményeinek változékonyságára, úgy döntöttünk, hogy a 2023-as MTV EMA-t nem rendezzük meg, tekintettel a show több ezer alkalmazottjára, stábtagjára, művészére, rajongójára és partneréről, akik a világ különböző részeiből utaznának, hogy életre keltsék az eseményt.

A lap kiemelte, hogy a díjátadó 28 év után most tért volna először vissza Párizsba. Az évente megrendezett díjátadón a zeneipar legnagyobb sztárjai vesznek részt, és az MTV zenei csatorna több mint 150 országban élőben közvetíti a show-t.

A tavalyi ceremóniát Rita Ora koszovói származású brit énekesnő és filmrendező férje, Taika Waititi vezette a düsseldorfi PSD Bank Dome-ban. Taylor Swift volt az est nagy nyertese, aki hat jelölésből négy díjra tudott váltani. 2021-ben pedig Budapest adott otthont az eseménynek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés