Hirdetés

Újabb részletek a moszkvai vérengzésről: a népszerű szépségkirálynőt is meggyilkolták a terroristák

Nap Híre portré Nap Híre

Mostanra biztossá vált, hogy a moszkvai vérengzésben a 42 éves egykori orosz szépségkirálynő, Jekatyerina Novoselova is életét vesztette. 

Jekatyerina Novoselova 2001-ben nyert meg egy szépségversenyt, az orosz egészségügyi minisztérium a Crocus városháza áldozataként tartja nyilván. Tver nevű városban élt, nemrég költözött Moszkvába. Eddig a Tver nevű városban élt, nemrég költözött Moszkvába - írja a Blikk. 

Mindeközben egyre több részlet lát nap világot az orosz médiában a péntek esti terrortámadás halálos áldozatairól. Egy másik áldozat a 44 éves Natalia Zudina, aki az Uráli Állami Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett, Jekatyerinburgból utazott Moszkvába. A 34 éves Pavel Okishev pedig a születésnapjára készült, felesége, a Irina Okisheva fotós  volt, holttestüket egymás mellett találták meg. A pár Kirovból származott, és 2012 óta voltak együtt. A sérültek között van egy nyolcéves fiú is, aki állítólag kritikus állapotban van.

Mint azt a naphire.hu is megírta, brutális vérfürdő történt Moszkvában pénteken este, miután három fegyveres betört a Crocus City Hall elnevezésű koncertterembe, ahol lövöldözni kezdtek. Az orosz hatóságok azt közölték, hogy a három fegyveres álruhába öltözött és automata fegyverekkel nyitottak tüzet a közönségre. Az is kiderült, hogy ezek után a bűnözők gránátot és gyújtóbombát is használtak, a lángok miatt pedig beomlott a koncertterem. 

A moszkvai egészségügyi minisztérium vasárnap a honlapján tette közzé, hogy megkezdődött a Crocus City Hall kulturális központ elleni terrortámadásban életüket vesztett emberek azonosítási eljárása

Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) vasárnap délután kiadott frissített adatai szerint a péntek esti terrortámadás halálos áldozatainak száma 137-re emelkedett. A halottak közül három gyermek volt. Eddig 62 holttestet azonosítottak. A moszkvai régió egészségügyi tárcája szerint további 180 ember sebesült meg, akik közül 142-t kórházba szállítottak. Többek állapota súlyos, 32 sebesültet viszont már kiengedtek - írja az MTI. 

A fővárosi egészségügyi hivatal szerint az azonosítási eljárás a moszkvai törvényszéki orvosi vizsgálati irodában zajlik, ahová a hozzátartozókat előzetesen meghívták. Az eljárás egyes esetekben molekuláris genetikai szakértők munkáját is igényelheti, ami legalább két hetet vesz igénybe. A hozzátartozóknak a helyszínen  pszichológiai támogatást és szaktanácsadást nyújtanak az iratok kiállításához. Az azonosítási eljárás folyamatos lesz.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés