Hirdetés

Most tényleg van ok a pánikra: Moszkva súlyos fenyegetést küldött

Garai Kitti portré Garai Kitti

Az orosz külügyminiszter fenyegetését komolyan kell venni.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter ellenséges akciónak minősítette a Kreml elleni dróntámadást. Mint mondta: "Moszkva kézzelfogható választ fog adni." 

"Világos, hogy a kijevi terroristák nem hajthatták ezt végre a gazdáik tudta nélkül" - fogalmazott az orosz külügyminiszter, aki minderről a Sanghaji Együttműködési Szervezet csúcstalálkozóján beszélt. "Tisztában vagyunk ukrán és nyugati barátaink hazudozási szokásaival" - tette hozzá, írja az atv.hu.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő előző nap azt közölte, Moszkva szerint Washington áll a szerdai dróntámadás mögött, amelynek célja Vlagyimir Putyin elnök megölése volt. A Fehér Ház az állítást hazugságnak minősítette, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pedig azt közölte, Ukrajna nem intézett támadást sem Moszkva, sem Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen. 

"Az ukrajnai konfliktus megoldása nem korlátozódik a demarkációs vonalakra; az okok globálisak" - szögezte le pénteken Lavrov, és azt vetette a nyugati országok szemére, hogy teljes hegemóniára törekszenek a térségben. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés