Hirdetés

Most van baj, pusztító, ami a magyar határnál történik

Nap Híre portré Nap Híre

Az ukrán-magyar határszakaszon 4750-en léptek be Magyarországra hétfőn, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 3673-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek.

A közlemény szerint a beléptetettek közül a rendőrség 133 embernek állított ki harminc napra érvényes, ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében - áll a közleményben. Az ukrajnai háború elől vonattal 58 ember - köztük 19 gyermek - érkezett Budapestre - írták.

Friss hír az orosz-ukrán háború kapcsán, hogy Aljakszandr Lukasenka fehérorosz államfő kedden kijelentette, az ukránok felkérték őt egy megnemtámadási paktum megkötésére Ukrajnával - közölte a Belta állami hírügynökség.

A fehérorosz elnök, aki Vlagyimir Putyin közeli szövetségese, egy kormányzati és rendvédelmi tisztségviselők részvételével megtartott ülésen közölte: "azt kérik tőlünk, hogy semmilyen körülmények között ne kezdjünk háborút Ukrajnával. Azt javasolják, hogy kössünk egy megnemtámadási paktumot".

Az elnök ezzel együtt megvádolta Ukrajnát, hogy területén olyan nyugati katonákat képeznek ki, akiknek az a céljuk, hogy destabilizálják Fehéroroszországot. 

Kijev egyelőre nem reagált az fehérorosz elnök kijelentésére. Azt a felvetést, hogy Lukasenka megvitatja-e az állítólagos ajánlatot Vlagyimir Putyinnal, a Kreml nem kommentálta.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés