Hirdetés

Most érkezett: földrengés volt Zalában

Nap Híre portré Nap Híre

A Richter-skála szerinti 2,4-es erősségű földrengés volt szerda délelőtt Zalaszentgyörgy közelében - közölte a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma az MTI-vel.

A földmozgás 11 óra 37 perckor keletkezett - írták. Hozzátették: a rengést a lakosság is érzékelte, Teskándról és Boncodföldéről érkezett bejelentés.

A legutóbbi estek

Hivatkozás másolása

Júliusban pontosan a Vas megyei Répcelak és Csepreg között mozdult meg a föld. A műszerek a Richter skála szerint 3,4 erősségű földmozgást mértek, kilenc kilóméteres mélységben - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

November 3-án pedig arról írt a Naphire.hu is, hogy földrengés rázta meg reggel Románia délkeleti részét, amely a romániai Országos Földtani Intézet szerint 5,3-as erősségű volt.

A rengés Bukaresttől 126 kilométerre északra, Brassótól 76 kilométerre keletre a Kárpátok kanyarulatának külső részén, a moldvai Buzau és Vrancea megye határtérségében, helyi idő szerint 6 óra 50 perckor történt, 147 kilométeres  mélységben - közölte a honlapján az INFP.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés