Hirdetés

Mondott a kormány egy számot, ezzel az inflációval számolnak

Nap Híre portré Nap Híre

Az Országgyűlés elfogadta a "rezsivédelmi költségvetés" módosítását, amely négyszeresére emeli a Rezsivédelmi Alap összegét, "ezzel biztosítva, hogy minden magyar család továbbra is a rezsicsökkentett árat kapja az átlagfogyasztás mértékéig" - közölte a Pénzügyminisztérium.

Varga Mihály
Varga Mihály MTI

Mint írják: az elhúzódó háború és az elhibázott brüsszeli szankciós politika energiaár-robbanást és soha nem látott "szankciós inflációt" szabadított Európára. 

a háború közelsége miatt továbbra is kulcsfontosságú a határok és Magyarország védelmének biztosítása. Ezt a célt szolgálja a Honvédelmi Alap, amely megteremti a honvédelmi fejlesztések forrásait, valamint megerősíti hazánk fizikai biztonságát. 

A 842 milliárd forintos Alapnak köszönhetően a honvédelemre fordított kiadások 2023-ban meghaladják a GDP 2 százalékát.

"A kormány továbbra is nagy hangsúlyt fektet az egyensúlyi mutatók javítására és a költségvetés stabil pozíciójának megtartására. 2023-ban 3,9 százalékos GDP-arányos hiánycéllal számolunk, miközben az államadósság mértékét 70 százalék alá csökkentjük. A büdzsé 2023 egészére 15 százalékos inflációval számol. A kormány célkitűzése, hogy az infláció mértékét év végére egyszámjegyűre csökkentse."

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés