Hirdetés

Molesztálta nevelt lányait, pornót nézetett volna velük mostohaapjuk

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

A délhevesi faluban családon belül, hosszabb időn át elkövetett súlyos bűncselekmények miatt a napokban került sor vádemelésre.

A vádlott férfi 20 éves volt, amikor 2018-ban élettársa lett annak a nőnek, akinek akkor már három lánya volt, köztük egy ikerpár. Az ikrek akkor voltak 7 évesek, míg a nagyobbik lány csupán 10 éves volt. A család egy parasztházban lakott, ahol a kislányok külön szobában aludtak egy kihúzható kanapén.

A molesztálások 2020-ban kezdődtek. A mostohaapa először a ház konyhájában, majd a padláson molesztálta a nagyobbik lányt,  telefonján is pornófilmeket próbált megnézetni vele.

2021 nyarától a terhelt a ház legkülönbözőbb helyiségeiben az ikreket is molesztálta. A férfi azt kérte a lányoktól, hogy mindez legyen az ő „közös titkuk”, és megtiltotta, hogy bárkinek is beszéljenek a történtekről.

Nevelőapjuk cselekményei miatt a gyermekek súlyos lelki sérüléseket szenvedtek.

A férfit a rendőrség tavaly márciusban őrizetbe vette, majd a bíróság – ügyészi indítványra – elrendelte a letartóztatását. A Heves Vármegyei Főügyészség háromrendbeli tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettével, továbbá szexuális kényszerítés bűntettével vádolja az elkövetőt.

A vádhatóság a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy amennyiben a terhelt – az eddigi tagadásával szemben – az előkészítő ülésen a váddal egyezően beismeri a bűnösségét, úgy a bíróság vele szemben 11 év fegyházbüntetést szabjon ki, végleges   hatállyal tiltsa el minden gyermekekkel kapcsolatos tevékenységtől és foglakozástól, valamint kötelezze az eljárásban eddig felmerült közel 750 000 Ft bűnügyi költség megfizetésére.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés