Hirdetés

Elege lett, nem várt döntést hozott a MOL

 portré

Megszűnt a jó világ ma reggeltől: új korlátozást vezettek be a Mol-kutakon: egyszerre csak 50 liter üzemanyagot tankolhatnak az autósok.

Mától ha valaki üzemanyagkannába és autóba egyaránt tankolna, akkor mindkét esetben a piaci árat fogják felszámolni.A Mol lépését az indokolhatja, hogy nemrég kiderült: júliusban és augusztusban üzemanyaghiány várható Magyarországon. Ugyanis az aratás miatt a mezőgazdaság is a szokásosnál többet fogyaszt, miközben az OMV schwechati üzemében történt baleset okán kevesebb üzemanyag érkezik Magyarországra, illetve a Mol százhalombattai finomítójában is tűz ütött ki másfél hete - írta az index.hu.

A változást a vállalat csendben jelentette be. Először az ugytudjuk.hu helyi portál értesült arról, hogy ez megvalósulhat, de csütörtök este több Mol-kút Facebook-oldalán is megjelentek a szabályozás részletei.

Eszerint a kisnyomású kútoszloppal rendelkező töltőállomásokon magyar rendszámú személyautóval

naponta legfeljebb ötven litert lehet tankolni az üzemanyagokból hatósági áron.

Ezért a nagynyomású kútoszlopoknál a magyar rendszámú, 3,5–7,5 tonna össztömegű, valamint a mezőgazdasági erőgépek továbbra is limit nélkül, hatósági áron vásárolhatnak majd. Azt is előírták, hogy péntektől üzemanyagkannába vagy edénybe csak piaci áron lehet majd tölteni benzint vagy gázolajat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés