Elege lett, nem várt döntést hozott a MOL

  • Magyarország
Virág Márton portré Virág Márton

Megszűnt a jó világ ma reggeltől: új korlátozást vezettek be a Mol-kutakon: egyszerre csak 50 liter üzemanyagot tankolhatnak az autósok.

Mától ha valaki üzemanyagkannába és autóba egyaránt tankolna, akkor mindkét esetben a piaci árat fogják felszámolni.A Mol lépését az indokolhatja, hogy nemrég kiderült: júliusban és augusztusban üzemanyaghiány várható Magyarországon. Ugyanis az aratás miatt a mezőgazdaság is a szokásosnál többet fogyaszt, miközben az OMV schwechati üzemében történt baleset okán kevesebb üzemanyag érkezik Magyarországra, illetve a Mol százhalombattai finomítójában is tűz ütött ki másfél hete - írta az index.hu.

A változást a vállalat csendben jelentette be. Először az ugytudjuk.hu helyi portál értesült arról, hogy ez megvalósulhat, de csütörtök este több Mol-kút Facebook-oldalán is megjelentek a szabályozás részletei.

Eszerint a kisnyomású kútoszloppal rendelkező töltőállomásokon magyar rendszámú személyautóval

naponta legfeljebb ötven litert lehet tankolni az üzemanyagokból hatósági áron.

Ezért a nagynyomású kútoszlopoknál a magyar rendszámú, 3,5–7,5 tonna össztömegű, valamint a mezőgazdasági erőgépek továbbra is limit nélkül, hatósági áron vásárolhatnak majd. Azt is előírták, hogy péntektől üzemanyagkannába vagy edénybe csak piaci áron lehet majd tölteni benzint vagy gázolajat.

Cimkék:
  • MOL
  • tankolás
  • korlátozás
Nap Híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed. Látogass el Facebook oldalunkra
Ha van a témához kapcsolódó sztorid, írd meg nekünk a szerkesztoseg@naphire.hu címre! Írj nekünk emailt

Ez is érdekelhet