Hirdetés

Elegük lett: a Mol kiszáll a fehérvári fociból, óriási bajba kerülhet a csapat

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

A vállalat 13 éven át járult hozzá a fehérvári labdarúgócsapat sikereihez, most azonban nem hosszabbítják meg a szponzori szerződést.

A társaság - amelynek kitermelő üzemét nemrég fegyveresek támadták meg - 2010-ben kötött főszponzori szerződést a Fehérvár FC Kft.-vel, 2018 júliusától pedig névadója is lett az együttesnek. Most azonban a Mol közleményben tudatta, hogy nem hosszabbítja meg a szerződést - írja a Nemzetisport.hu

A Mol 2010-től szponzorként lépett be a magyar labdarúgó-bajnokságba. A futballklub ez idő alatt három bajnoki címet szerzett (2011, 2015, 2018), elhódította a Magyar Kupát (2019) kétszer lett Szuperkupa-győztes (2011, 2012) és két alkalommal bejutott az Európa-liga csoportkörébe (2012, 2018). Mindemellett a klub több játékost adott a válogatottnak - sorolják a közleményben.

"Köszönjük az elmúlt tizenhárom évet! A magyar sport meghatározó támogatójaként kiemelkedően sikeres volt az együttműködésünk. A Fehérvár FC tulajdonosával elindított közös munka célja az volt, hogy itthon is létrehozzunk egy professzionális labdarúgóklubot, amelyben tiszták a folyamatok, hosszú távon biztosítva vannak a feltételek és üzleti alapokon nyugszik a működés. Bízunk abban, hogy ez a váltás, az új impulzusok jó hatással lesznek az egyesületre, a városra és újra a sikeres pályára terelik a csapatot. Köszönjük a klub valamennyi játékosának, szakemberének és vezetőjének a közös munkát és az elmúlt éveket. 2010 óta a magyar labdarúgás nemzetközi mércével is nagyot lépett előre, és minden magyar büszke lehet az eredményekre"

– fogalmazott Pantl Péter, a Mol-csoport kommunikációs igazgatója.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés