Hirdetés

Döntöttek Matolcsyék, nézzék mit csinált a forint azonnal

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

Nem változtatott a jegybanki alapkamat 13,0 százalékos szintjén a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa keddi, idei második kamatmeghatározó ülésén.

A kamatfolyosó két szélét sem módosította a testület. A döntés megfelel az elemzői várakozásoknak.

A 14 órakor tett bejelentés után azonnal erősödni kezdett a forint. A dollárhoz képest 356,5 forintról percek alatt 355,4 forintra erősödött. Az euró délután kettő órakor 378,4 forint volt, negyed óra múlva pedig több mint egy forinttal kevesebbért lehetett hozzájutni. Jelen pillanatban 377,2 forintot ér.

Fél órával a kamatdöntés bejelentését követően az eurót 376,41 forinton, a dollárt 354,62 forinton, a svájci frankot pedig 378,39 forinton jegyezték. A jegyzés ezzel a tavaly májusi szintre tért vissza az euróval, idén februári szintre a dollárral és tavaly júniusi szintre a svájci frankkal szemben. 

Kedd kora délutáni jegyzésén a forint 3,8 százalékkal áll erősebben a februári kezdésnél az euró, 1,5 százalékkal erősebben a dollár és 3,7 százalékkal erősebben a svájci frankkal szemben. Az év eleje óta 5,8 százalékkal erősödött a forint az euró, 5,0 százalékkal a dollár és 6,2 százalékkal a svájci frank ellenében.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés