Hirdetés

Lecsapott az MNB, büntetést kapott a magyarok egyik kedvenc bankja

Nap Híre portré Nap Híre

20 millió forintos bírságot szabtak ki.

A jegybank 20,5 millió forint bírságot szabott ki a K&H Bankra miután ellenőrizte hivatalból a pénzintézet pénzmosás és terrorizmusfinanszírozás megelőzési tevékenységét - írja az MTI.

Az MNB szerint a bank számos pénzmosásgyanús ügyletet egyáltalán nem, vagy nem haladéktalanul jelentett be, ügyfél-átvilágítási gyakorlata nem volt megfelelő, nem tudott mindenkor megbizonyosodni a tényleges tulajdonos személyéről, s nem megfelelően működtette szűrőrendszerét sem.

A tényleges tulajdonos kilétének ellenőrzése nem szorítkozhat csak a nyilatkozatban szereplő személyes adatok ellenőrzésére. Az adott személy tényleges tulajdonosi minőségét csak akkor lehet biztonsággal megállapítani, amikor az ügyfél tulajdonosi és irányítási rendszerével kapcsolatban már nem tehetők fel olyan kérdések, amelyekre a szolgáltató ne tudná a választ - fejtették ki.

Az MNB szerint a hitelintézet nem ismerte fel egyes ügyfeleinek magas kockázati profilját, ezért bizonyos esetekben nem alkalmazott fokozott ügyfél-átvilágítást.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés