Hirdetés

Mit művel az időjárás? Döbbenetes adatok érkeztek

Nap Híre portré Nap Híre

Hiába járunk már szeptember közepén, még mindig nyárias az időjárás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat arról számolt be, hogy szeptember első 13 napján napközben országosan átlagban 28,3 fokig melegedett a levegő, ami a második legmagasabb a 20. század eleje óta.

Augusztus végével nem ért véget a nyári idő, folytatódott szeptemberben, és a hónap első 13 napjának középhőmérséklete országosan is 20,2 fok volt, ami a nyolcadik legmelegebb 1901 óta.

Hozzátették, a derült időjárás miatt nagy volt a napi hőingadozás, éjjel már inkább le is tudott hűlni a levegő, ezért a 12,7 fokos átlagos minimumérték nem kiemelkedő. Napközben viszont országos átlagban szeptember 1. és 13. között 28,3 fokig melegedett a levegő, ez a második legmagasabb érték a 20. század eleje óta, és csak 0,1 fokkal maradt el az 1954. évitől.

Az aktuális előrejelzések alapján a következő napokon is maradnak a nyárias hőmérsékletek, és ugyan az 1947-es értéket nem közelítik meg, idén szeptember középső harmada nagyon melegnek számít, várhatóan 27 és 28 fok közötti átlagos maximumhőmérséklettel - írták a Facebook-oldalukon.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés