Hirdetés

Mise közben omlott össze a templom teteje, 9 ember meghalt és rengeteg a sérült

Nap Híre portré Nap Híre

Beomlott egy templom teteje Mexikó északi részén a vasárnapi mise alatt, legalább 9 ember meghalt és mintegy 50-en megsérültek – közölték a helyi hatóságok. A mentőcsapatok még késő éjjel is a romok között kutattak a túlélők és az áldozatok után. A mentésben kutyák is segítettek. 

A helyi hatóságok tájékoztatása szerint körülbelül 30 hívó rekedt a romok alatt, miután a tető beszakadt. Úgy tudni, a tragédia idején 100 ember tartózkodott a templomban.  Az elsődleges információk szerint a tető beomlását szerkezeti hiba okozhatta. 

A Mexikói Püspöki Tanács a történtek után közleményt adott ki, amelyben a következőket írta: "Imádkozunk a tragikus halálesetek és a sérültek miatt." 

José Armando Alvarez, a Tampicói Római Katolikus Egyházmegye püspöke elmondta, a tragédia akkor történt, amikor a hívek áldoztak a Santa Cruz templomban, Ciudad Madero városában. Az egyházmegye tájékoztatása szerint mintegy 50 ember került kórházba, köztük egy négyhónapos csecsemő is. A sérültek állapotáról többet egyelőre nem közöltek. 

„A romok alól az isteni gondviselésnek és a mentőcsapatok munkájának köszönhetően az embereket élve húzták ki! Imádkozzunk tovább” – írták az egyházmegye közösségi oldalán, hozzátéve, hogy jelenleg is dolgoznak azon, hogy kihúzzák a romok alól az embereket. 

A Guardian cikkében azt is megjegyzi, hogy az Országos Szeizmológiai Szolgálat nem jelentett olyan erős szeizmikus aktivitást, amely az összeomlást indokolta volna és robbanásra utaló jelek sem voltak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés