Hirdetés

Mindjárt ideér a vihar, több megyére is riasztást adtak ki

Garai Kitti portré Garai Kitti

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki zivatarok kialakulása miatt. Azt írták: elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, illetve az érintett területeken a jégeső és az erős szél is károkat okozhat.

Mint az a naphire.hu is megírta, szombaton érkezik a hidegfront. Napközben az Északi-középhegység térségében lehet zivatar, valamint a Dunántúlon és a Duna vonalában is megdörrenhet az ég. Az estétől, késő estétől délelőttig tartó időszakban már kissé nagyobb számban jelenhetnek meg zivatargócok a Dunántúlon és az északi megyékben. 

Ezek lecsengése után vasárnap délután legfeljebb a délkeleti, keleti határvidék fölé sodródhat be minimális eséllyel egy-egy konvektív cella. Az erősebb gócokat esetenként intenzív csapadék, szélerősödés és apró szemű jég kísérheti.

A szél miatt is riasztást adtak ki a meteorológusok. "Az északnyugati, északi szelet zivataroktól függetlenül kísérő legerősebb lökések az Észak-Dunántúl egyes részein 70 km/h körül, vagy afölött alakulhatnak. Vasárnap is előfordulhatnak viharos széllökések, elsősorban Borsodban és Szabolcsban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés