Hirdetés

Mindenki zsoldos: dől a lé az ukrán és orosz katonákhoz

 portré

Lehet, ez a világtörténelem első háborúja, ahol a sorozott katonák irdatlan zsoldot kapnak. Dől a lé, az önfeláldozás ma már igen drága. Zelenszkij vezet.

Zelenszkij és Putyin is egyre többet fizet a harcoló katonáknak, a Kreml ura mérsékeltebben, az ukrán elnök irdatlan „bőkezűséggel”.

Putyin magasabb fizetést rendelt el az Ukrajnában harcoló orosz katonák számára. Az Interfax ügynökség szerint Putyin a szerdai döntést azzal indokolta, hogy a külföldön állomásozó katonaság fizetése összefügg a devizapiac fejlődésével, és az amerikai dollár jelenleg gyenge az orosz rubelhez képest. Egyelőre nem világos, hogy pontosan mennyivel kell többet fizetni az orosz katonáknak.

Ukrajnában azonban egy napi harc plusz 3000 hrivnyát hoz a konyhára. Csak az a feltétel: ma is és holnap is életben kell maradni.

Az orosz csapatok elleni aktív harci hadműveletekben részt vevő ukrán katonák katonai fizetésükön felül külön bónuszt kapnak Volodimir Zelenszkij elnöktől, havi 100 000 hrivnyát, vagyis napi cca. 3000 hrivnyát, kábé 32 ezer forintot. Havi 1,2 milliót.

Június hónapra 64,5 milliárd hrivnyát, több mint 660 milliárd forintot fizetnek ki a katonáknak.

Többet, mint tavaly egész éveben - számolta ki a blick.ch

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés