Hirdetés

Megosztja az internetet Miley Cyrus Grammy-stílusa, de valójában ez egy megható gesztus volt

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Miley Cyrus sosem a visszafogott külsejéről volt híres. Ő egy olyan művész, aki öltözködésével szeret üzenni - és pontosan ezt tette öt különböző ruhával a 2024-es Grammy-gálán. 

Fotó: Facebook

Merész összeállításaival ismét sokak érdeklődését felkeltette, volt itt minden: flitterek, tollak és egekig tupírozott haj is. Ha ez a külső valahonnan ismerős Önnek, az nem véletlen: Miley ezzel keresztanya, a 11-szeres Grammy-győztes Dolly Parton előtt tisztelgett, aki sokak szerint a "világ legkedveltebb híressége".

Parton még a 90-es évek elején ismerkedett össze az énekesnő édesapjával, Billy Ray Cyrusszal, amikor együtt turnéztak. "Ő egy Kentucky-i fiú, én pedig Tennessee-ből származom. (...) És egyszer csak azt mondta, lánya lesz, és engem kért fel, hogy legyek a keresztanyja" - mondta tavaly Parton egy interjúban.

Ez a közelség a zenei együttműködésükben és Miley Grammy-divatjában is megmutatkozik. Valójában a két ruhadarab, amelyet Cyrus aznap este viselt, Bob Mackie vintage alkotásai voltak, aki 1979 óta Dolly Parton számára készít színpadi ruhákat (más szórakoztatóipari ikonok, például a néhai Marilyn Monroe, Cher és Diana Ross mellett) - írja a BBC

Az idei Grammyn a fiatal énekesnőt hat díjra jelölték, és kettőt vihetett haza: az év lemeze a Flowersért, valamint a legjobb pop szólóelőadásért. Ez az első alkalom, hogy az énekesnő Grammyt nyert. Amikor az Instagramon reflektált a győzelmére, a Tennessee-i születésű művésznő posztjában megjelölte keresztanyját, és azt írta: "Mindenhol éreztem a tündérporodat (egy kis extrát tettem a hajamba, látszik?!)".

Dolly Parton már régóta a country zene "nagykövete", tavaly könyvet adott ki öltözködéséről, amelyet egy interjúban "bizarrnak" nevezett.

"A létező legbizarrabb dolgokat viseltem - a frizuráim mindig is nagyon extravagánsak voltak. Akkoriban az ember azt gondolja, hogy jól néz ki, aztán visszanézve meg inkább azt, hogy mégis mit is gondoltam?" - fogalmazott.

Az internet persze egyből reagált Cyrus Grammy-stílusára, különösen a hajára fókuszálva. Nem mindenki értette - néhányan azt is mondták, hogy úgy néz ki, mintha áramütés érte volna. Másoknak viszont tetszett, köztük a nyugati divat- és életmódtartalmak készítőjének, Shaley Hamnek is, aki rögtön megértette a country-utalást.

"A déli nőknél gyakori mondás, hogy 'tornyozd fel egészen Jézusig', amikor az ember olyan magasra tupírozza a haját, amilyen magasra csak tudja. Miley dús haja azonnal erre emlékeztetett"

- fogalmazott.

Ham elmagyarázza, hogy az olyan városokban, mint New York vagy Los Angeles, nem igazán látni senkin ezt a frizurát, de ha délebbre tekintünk, mondjuk Dallasba, Houstonba vagy Nashville-be, ott ez sokkal gyakoribb. Inkább az idősebbek körében divatos, de mivel Miley visszahozta a Grammy-n, elképzelhető, hogy a magasra tupírozott fürtök visszatérnek.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés