Hirdetés

Ez még a Holdról is látszik: ez a magyar nő hatalmasat tarolt Londonban

Nap Híre portré Nap Híre

Mihalek Zsuzsa, a Szegény párák című film berendezője is elnyerte a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) díját a vasárnap Londonban megrendezett díjátadó gálán.

Jórgosz Lánthimosz Szegény párák című filmje öt kategóriában kapta meg a BAFTA-díjat. Az Alasdair Gray skót író regénye nyomán született új Frankenstein-feldolgozás főszerepét alakító Emma Stone a legjobb színésznő elismerését vehette át a Royal Festival Hallban. A Londonban élő, görög származású rendező filmje emellett a jelmeztervezés, smink és haj, látványeffektus és látványtervezés mezőnyben is győzött.

Utóbbi kategóriában Mihalek Zsuzsa berendezőként nyerte el a díjat két brit produkciós tervező, Shona Heath és James Price társaságában.

A legjobb látványtervezésért járó trófeát a gálán Shona Heath és James Price vette át, akik Mihalek Zsuzsának is köszönetet mondtak - írja az MTI.

Mihalek Zsuzsa díszlettervező a nyolcvanas évek vége óta dolgozik a filmszakmában. A Szegény párák elkészítésén, melynek magyar gyártó cége a Pioneer Production Kft. volt, mintegy háromszáz magyar filmes szakember is közreműködött.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés