Hirdetés

Miért csinálja ezt a Lidl a magyarokkal?

Nap Híre portré Nap Híre

Miért drágább ez a termék az itthoni, mint a német és osztrák áruházakban?

Nem mondhatjuk, hogy ne zajlanának az események a Lidl körül. Mint arról írtunk, a boltlánc itthon zárva lesz december 24-én, és nagyon szereti a nyugdíjas vásárlóit

Most a Pénzcentrum arról ír, hogy jóval drágábban árul a Lidl Magyarországon egy air fryert, mint más, tőlünk nyugatabbra lévő országokban. Így például a szóban forgó termék jóval olcsóbb Németországban, de Ausztriában és az Egyesült Királyságban is számottevően kevesebbet kell érte fizetni.

Egy szemfüles hazai TikToker most azt szúrta ki, hogy ugyanaz a dupla zónás forrólevegős fritőz jócskán drágább Magyarországon, mint Ausztriában. A videó tanúsága szerint nálunk a készülék 44 ezerbe, míg a sógoroknál 34 ezer forintba kerül. Az osztrák árazás azonban csak a jéghegy csúcsa, ahogy erre a Pénzcentrum kutakodása is tökéletesen rámutat. Ugyanis Németországban, a szóban forgó forró levegő sütő nem hogy 35 ezer forintba se kerül, de még 31 ezer forintba sem. A decemberi 11-i középárfolyamon (1 euró = 381 forint) számolva ugyanis a készülék ára a német diszkontokban 30 480 forint, vagyis 14 ezer (!) forinttal olcsóbb, mint Magyarországon.

Ugyanezt a készüléket megtaláltuk a brit Lidl kínálatában is, ott most 79,99 fontot, azaz szintén december 11-i középárfolyamon számolva 35 516 forintot kérnek érte, tehát a termék csak egy kicsivel drágább, mint Ausztriában. De még így is 9 ezer (!) forinttal olcsóbb, mint Magyarországon - írja a lap, amely kisebb részben a hazai rekordnagyságú áfával, részben a kisker-láncokat sújtó extraprofitadóval magyarázza a különbséget.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés